top of page
Zoeken

Spotlight

Bijgewerkt op: 24 sep. 2020

Iets over mijn werk en waar ik mee werk;Welkom op mijn eerste Blog,

af en toe post ik hier iets nieuws van waar ik geweest ben of wat interessant is om te delen, deze eerste Blog gaat over waar ik mee werk.


Mijn Apparatuur;

2 Digitale spiegel reflexen van Nikon D810 en D850 beide full frame het merk waar ik al jaren mee werk en mee kan lezen en schrijven.

In het begin was het merk Fuji favoriet maar ik liep al snel tegen beperkingen aan en stapte over naar Nikon, een logisch vervolg want ik was in het bezit van diverse lenzen die compatibel waren met beide systemen.

Inmiddels ben ik aanbeland bij mijn zoveelste dslr een machtig mooie machine met een ongelooflijk dynamisch bereik de Nikon D850.


Door de jaren een mooie serie lenzen aangeschaft van super groothoek (Laowa 12mm f2,8 ND) tot aan een 500mm f4 vrII en daartussen veel overlappend materiaal van Nikon oa de holy 3, de speciale lensjes daarentegen zijn van, Laowa en Lensbaby.

Alles wordt natuurlijk meegenomen in een goede camera tas, ook hiervan heb ik meerdere voor allerlei omstandigheden van korte wandelingen tot buitenlandse reizen, de meest veilige en best in te delen zijn de Shimoda en F-stop beide zeer multifunctioneel.

Verder beschik ik over meerdere statieven, 1 lichte, voor reizen en lange wandelingen door de natuur en macro, alhoewel ik macro het meeste uit de hand doe, 1 stevigere speciaal voor de landschappen en lange sluitertijden, 1 voor "wildlife" en een monopod.

allemaal voorzien van een goed instelbaar balhoofd levelingbase of schommelkop.


Omdat ik veel met landschap fotografie bezig ben, maak ik gebruik van een filter systeem, ik werk met het merk Lee waar ik een mooi aantal van bezit, om mijn foto's in evenwicht te brengen ( verschillende soft grad en hard grad) of speciale effecten mee te creëren, (lange sluitertijden) ND 6-10-15 stops en een polarisatie filter.


Dit zijn mijn belangrijkste stukken "gereedschap" natuurlijk heb ik nog een arsenaal aan hulpmiddelen, zoals flitsers, accu's, batterijen, opladers, geheugenkaartjes, etc.etc. Natuurlijk zonder mijn Laptop met de nodige fotobewerking programma's en de bijbehorende externe schijven voor opslag.

68 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page